Preview Mode Links will not work in preview mode

Bloom


Sep 27, 2022

Menneskets smerter findes i alle former og størrelser, både kroniske og usynlige, psykiske og fysiske, flygtige og naturlige – og måske også genetiske.  

I smerteforskningen arbejder man på at lindre, hele og manipulere de smertesignaler, som fortæller kroppen, at den har ondt. Fra medicinalindustriens anæstesiologi og bedøvelse til epigenetikkens teori om, at man kan nedarve smerter gennem generationer, og at de værste knubs kan blive til traumer i generne. Sammen med den norske migræneforsker Kristian Agmund Haanes og smerteekspert Thomas Graven-Nielsen undersøger vi smertens anatomi og skjulte afkroge fra et medicinsk perspektiv og stiller skarpt på videnskabens lindrende løsninger.  

For hvilken gavn har menneskekroppen egentlig af smerte? Hvordan skal fremtidens medicin forholde sig til senfølger af vira og langvarige sygdomsforløb? Og kan forskningen endelig redde os fra migræne?  

Kom på en smertefri og underholdende tur ind i en spændende verden af ømme lemmer, migrænemanipulation og den fremmeste forskning i det, der får os til at sige av.